Home » Nazorg PMU

NAZORGINSTRUCTIES 

 

Het is van belang dat de pigmentatie zo snel mogelijk geneest. Hiervoor zijn een aantal factoren van belang: 

 • De genezingstijd van een cosmetische tatoeage of permanente make-up bedraagt ongeveer 1 week 
 • Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol 
 • Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de cosmetische tatoeage of permanente make-up absoluut noodzakelijk 

 

Volg de onderstaande instructies nauw op, om een optimaal genezingsproces te garanderen. Indien u vragen heeft, schroom niet om contact op te nemen met uw specialist. 

 

LET OP: Maak de wenkbrauwen de eerste 3 dagen na de behandeling niet nat. 

Dag 1 om de twee uur breng een dun laagje zalf aan die je (van de behandelaar) hebt gekregen of die hij of zij je aanraadt. Breng dit aan via een schoon wattenstaafje. Dek de wenkbrauwen de eerste nacht na de behandeling af met huishoudfolie om de wenkbrauwen te beschermen tijdens de nachtrust. Als de behandeling laat in de middag of in de avond plaats vind, voert u voor het slapen de bovengenoemde handeling uit. 

3 dagen na de behandeling dient u voor het naar bed gaan de wenkbrauwen met schone handen met cirkels en lichte druk wassen met babyzeep (zwitsal). Breng hierna via een schoon wattenstaafje een dun laagje zalf aan. 

In de volgende 7 dagen dient u elke dag minimaal 2 keer de bovengenoemde behandeling uit te voeren en de zalf 5 maal per dag aan te brengen. Als u het gezicht wast pas dan op voor de wenkbrauwen, ga niet wrijven maar dep de wenkbrauwen. 

 

WAT TE VERMIJDEN? Dag 1 tot en met dag 7 

 • Geen creme (dag/nachtcreme) op de wenkbrauwen aanbrengen behalve de zalf die je (van de behandelaar) hebt gekregen. De wenkbrauwen vet blijven houden, indien je dit niet juist opvolgt ontstaan er korstjes en die mogen niet ontstaan, dit trekt namelijk de pigment mee uit de huid 
 • Geen make-up aanbrengen op de wenkbrauwen 
 • Vermijd de eerste week sport waar bij u veel zweet 
 • Ga niet naar de sauna, het zwembad of de zonnebankstudio 
 • In deze periode: geen stoom of massage nabij het gezicht 
 • Geen zonnebrandcreme op de wenkbrauwen smeren 
 • Stel de pigmentatie niet bloot aan zonlicht 
 • U mag niet krabben of peuteren aan de pigmentatie 

De eerste 30 dagen: afgeraden wordt bezoek aan het zwembad, zonnestudio, en/of sauna. Geen gezichtsbehandelingen, geen (fruitzuur)peeling, geen microdermabrasie, geen cremes met groeifactoren, geen laserbehandelingen (dit kan de gepigmenteerde huid beïnvloeden waardoor pigmentverlies/ verbranding op kan treden). Het gebruik van antibiotica en hormonale behandelingen kunnen invloed hebben op de houdbaarheid van het pigment (sneller vervagen). Gebruik een zonnebrandcreme indien u naar buiten gaat, let op: pas na de 7e dag. 

Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.