Home » Microblading Semi PMU

Microblading Semi Permanente Make-up

150 minuten

€265,- (inc nabehandeling tussen de 6 a 8 weken)

Microblading is een techniek waarbij je de wenkbrauwen voorziet van een perfecte en volle vorm door het ‘tekenen’ van haarstroken, wat nog steeds natuurlijk oogt. Het is een semipermanente behandeling, wat betekent dat de haarstroken na ongeveer twee jaar niet meer zichtbaar zullen zijn. Dat laat toe dat jij de vorm van jouw wenkbrauwen en de kleur kunt aanpassen naar de laatste wenkbrauw trends. 

 Wat is Microblading:

Microblading is de nieuwste techniek op het gebied van permanente make-up voor de wenkbrauwen. Met een blade/mesje met 18 steriele naaldjes in een manuele pen worden geïmpregneerd. De microbladinghairstrokes-techniek is dan ook een speciale permanente make-up techniek die een mooie en "natuurlijke look" geeft aan jouw wenkbrauwen. Er worden als het ware imitatiehaartjes getekend in de huid met een kleurpigment tussen de bestaande haartjes in, zodat jouw wenkbrauwen er "net" even wat mooier van vorm en kleur uitzien, maar toch ook heel natuurlijk.

Wil je graag een iets meer permanente oplossing voor jouw wenkbrauwen? Heb je altijd al gedroomd van mooie, volle wenkbrauwen? Dan is een microblading behandeling zeker het overwegen waard.

Werkwijze

Voordat de behandeling begint worden jouw wensen uitgebreid besproken en zal ik de hele procedure van de behandeling uitleggen. Daarna gaan we over tot het voortekenen van de wenkbrauwen, uiteraard rekening houdende met jouw wensen en de vorm van het gezicht. Pas nadat je tevreden bent over de voorgetekende wenkbrauwen zal ik starten met de effectieve behandeling. Tijdens de behandeling staan hygiëne en veiligheid op de eerste plaats, daarom volg ik volledig de GGD richtlijnen.

De behandeling duurt 2 tot 2,5 uur en is vrijwel pijnloos. Binnen 6 weken dien je terug te komen voor een touch-up behandeling (inbegrepen in de prijs).


Voordelen van microblading

 

  • Vorm en kleur volledig naar wens aan te passen
  • Tijdbesparend
  • Natuurlijke look door de hairstrokes die op echte haren lijken
  • Semi-permanent, wat je de mogelijkheid biedt om jaarlijks de vorm en/of kleur aan te passen

 


Verzorging

De juiste nazorg is minstens even belangrijk als de behandeling zelf. Ik  zal de juiste nazorg richtlijnen uitgebreid met je bespreken en je alle tips geven om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw prachtige nieuwe wenkbrauwen.

De eerste 72 uur na de behandeling dien je de wenkbrauwen droog te houden en vooral de eerste nacht af te dekken met plasticfolie ter bescherming. Ook dien je elke 2 uur een dun laagje vaseline aan te brengen.

Na 72 uur, tot en met 7 dagen na de behandeling mag je de wenkbrauwen dagelijks voorzichtig wassen met een neutrale zeep en nog steeds elke 2 uur een dun laagje vaseline aanbrengen.

Na 4-6 weken zijn de wenkbrauwen volledig genezen en is het uiteindelijke resultaat zichtbaar.


Veelgestelde vragen

 

Nee helaas niet. Er zijn ziekten of aandoeningen waarbij het een minder goed idee is!
Dit geldt o.a. voor: hemofilie, diabetes, chronische huidziekten zoals: eczeem, psoriasis, pathologische wondgenezing, contactallergie, immuunziekten, hart –en vaatziekten.

Ook bij het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals anti-stollingsmiddelen of bloedverdunners, kan er geen behandeling plaatsvinden, Bij twijfel, neem dan vooraf contact op met de huisarts.

Wanneer iemand een extreem vette huid heeft, wordt microblading ook afgeraden, omdat het pigment niet in de huid blijft zitten.

 

Daarover zijn de meningen sterk verdeeld. De een vergelijkt het zetten van de hairstrokes met het gevoel tijdens het epileren, de ander vindt het iets pijnlijker maar door de verdoving die wij gebruiken is de pijn nihil tijdens de behandeling. Sommige voelen zelfs helemaal niks.
 
Het is niet slim om vlak voor je zonvakantie microblading te laten zetten, dit omdat de eerste 5 dagen na de behandeling je wenkbrauwen niet in contact mogen komen met zon en chloorwater. Na behandeling wordt aangeraden om niet in contact te komen met direct zonlicht er wordt aangeraden een hoed/cape/zonnebril te dragen, indien je deze voorgeschreven bescherming niet op correcte wijze nakomt zul je een stuk minder lang plezier hebben van de gepigmenteerde wenkbrauwen dan een ander persoon.